At være underviser i træning kræver meget. Du møder mange forskellige mennesker, som har hver deres ambitioner og mål med træningen. Nogle vil gerne tabe sig, nogle vil tage på – andre ønsker måske at opbygge mere styrke og muskelmasse. Dit vigtigste job er at guide og motivere dine klienter, så de når deres mål. Her får du tre tips, der kan gøre dig til en bedre træner.

Bliv certificeret træner

Træneruddannelsen er for dig, der drømmer om at blive certificeret træner. Uddannelsen giver dig viden om anatomi, fysiologi og træningslære, så du kan undervise andre i træning og sundhed. Træneruddannelsen består af teori- og praktiske moduler, som du tager på et fitnesscenter eller en idrætsforening. Du afslutter uddannelsen med et praktikforløb på minimum 12 uger. Der findes mange forskellige instruktør- og træneruddannelser og fælles for dem alle er, at de koster en del penge. Lån 10.000 kr her eventuelt til uddannelsen – som du så kan betale tilbage, når du er færdig og får klienter. Det kan være vigtigt for mange klienter, at deres træner er uddannet professionelt – derfor bør du overveje at tage uddannelsen. For nogle er det også nok, hvis blot deres træner har meget erfaring.

Vær åben for feedback

Feedback er en vigtig del af ethvert job – især, når du arbejder tæt med andre mennesker. Feedback kan være med til at forbedre dine evner som træner, og dermed også dine resultater. Det kan dog være svært at tage imod feedback, fordi det betyder, at der er noget, du kan forbedre. Men det er vigtigt at huske på, at feedback altid bør ses som positivt, da det er med til at udvikle dig.

Spørg gerne aktivt dine klienter eller elever om feedback, så de ved, at du gerne vil blive en dygtigere træner for dem. Nogle klienter har måske brug for, at du snakker meget, mens andre har brug for komplet stilhed, når de træner.

Hold øje med progression, og justér din undervisning derefter.

Det er vigtigt, at man holder øje med progressionen i sin undervisning. Dette kan man gøre på flere måder. For det første, så kan man lave en test eller en prøve for at se, hvor meget klienterne har lært.

Yderligere kan du også spørge direkte om, hvordan de synes undervisningen fungerer, og hvad der eventuelt kunne forbedres. På denne måde får du indsigt i, hvordan din undervisning opleves, og om der er noget de ikke forstår.

Hold også øje med dine klienters fremgang og ros dem! Vær ikke bange for løbende at give dem nye øvelser, så de også kan se, at de forbedrer sig.