Dette indhold er sponsoreret.

Der er ingen grund til at træning behøver at være kedeligt, men alligevel ender det ofte med en trist løbetur i gråvejr. Kender du scenariet? Så er du ikke alene. I en travl hverdag kan det være svært at finde inspiration til gode og sjove måder at træne på, og det kan gøre det svært at finde motivationen til overhovedet at træne. En ærgerlig tendens der dog er fuldkommen normal og forståelig. Heldigvis findes der masser af sjove former for træning og helt sikkert også en, der passer til lige netop dig. Læs med her og find inspiration til, hvordan du kan gøre din træning mere spændende og inspirerende – forhåbentlig det også kan hjælpe på motivationen. 

Køb det bedste gear

Hvis du synes, at løbeturen er en anelse kedelig, kan det være, at du skal overveje at gå en helt anden vej. Mange gange kan det rette udstyr være med til at gøre din træning meget sjovere. Det kan eksempelvis være en god yogamåtte, der sætter spark i fantasien og motivationen, men det kan også være en ting såsom en kettlebell. Kettlebells kan give dig uanede muligheder for sjov styrketræning, og det er i virkeligheden bare med at komme igang. Du kan løbende udvide dit repertoire af øvelser – her er masser af muligheder for kreativitet og variation. 

‘Usynlig’ motion 

Herudover er det vigtigt at huske, at motion ikke kun er det, du laver i fitnesscentret, eller når du er ude for at løbe. Motion handler om at røre sig, og det kan man gøre på et utal af måder. Tænk bare på børn der leger – det er i den grad sjov motion. Overvej hvilke former for motion, du foretager dig uden at tænke over det, og om det er aktiviteter, du kan gøre noget oftere. Eksempelvis at danse eller at gå lange ture ved vandet. Der er mange muligheder, og det kan sagtens være lige så sundt som den løbetur, du alligevel ikke orker. 

Dyrk fællesskabet 

En anden ting, du kan overveje, er at dyrke sport sammen med andre – det kan være dine gode, gamle venner, men det er også en glimrende måde at møde nye mennesker. Træning sammen med andre kan være en rigtig god motivationskilde, da du forpligter dig overfor fællesskabet. Forpligtigelse i en presset kalender kan virke skræmmende, men det kan faktisk være utroligt energigivende, når først du kommer igang. Det kan være, at du starter på et fodboldhold, men det kan også bare være fitness med vennerne eller veninderne. Det vigtigste er, at du starter projektet med nogle, der har nogenlunde samme ambitioner som dig selv.