Selvforkælelse er noget som alle har fortjent en gang imellem og det gælder også når det kommer til din hest. Bemer er en oplagt mulighed for lidt ekstra velvære og det giver samtidig en større blodcirkulation i selv de absolut mindste blodkar i hestens krop, hvilket kan være med til at rense ud i systemet og eventuelt fremme restitution eller træning eller skader. Med et bemer dækken bliver hele hestens krop behandlet på samme tid, helt uden gener eller ubehag. Selv med en enkelt behandling, vil din hest kunne mærke en positiv forskel i kroppen.

Fysisk vaskulær terapi

Når der er tale om bemer behandling dækker det over begrebet fysisk vaskulær terapi. Det lyder måske en smule kringlet, men det er egentlig ganske enkelt. For rundt omkring i hele kroppen er der små blodkar siddende. Helt ude i de mindste blodkar, kommer der ikke helt lige så meget blod igennem som det gør sig gældende for de store blodkar. Blodet har til formål at levere energi og ilt til systemet og samtidig fjerne affaldsstoffer. I musklerne er det blandt andet ophobninger af mælkesyre der trækkes ud fra området ved hjælp af blodet. Fysisk vaskulær terapi øger blodcirkulationen i selv de mindste blodkar og optimere de processer der følger med blodgennemstrømningen.

Hurtigere restituering efter træning

En af de affaldsstoffer der dannes når hesten bruger sin krop er mælkesyre. Du kender det måske fra dig selv, at der efter træning kan være stive muskler der er en smule ømme, særligt dagene efter hård fysisk træning. Det samme kan gøre sig gældende for hestene også selvom de ikke er helt lige så gode til at vise det til omverdenen. Den tid som kroppen skal bruge til at fjerne affaldsstofferne og eventuelt reparere på de muskler der er blevet særligt hårdt brugt, kaldes restitution. Ved at behandle med bemer, øges blodgennemstrømningen og den tid som restitutionen normalt vil tage, nedsættes grundet den større tilstedeværelse af blodtilførsel, der både leverer genopbyggende stoffer, samt er med til at lede affaldsstofferne væk fra musklerne og bindevævet omkring.

Bemer findes ikke kun til heste

Det er ikke kun hestene der kan have gavn at lidt ekstra behandling af kroppen. Mennesker kan i den grad også have behov for at øge blodgennemstrømningen i hele systemet. Det kan både være i forbindelse med træning og efterfølgende, men det kan også være for at fremme helingen af skader. Med bemer til mennesker kan du styrke kroppens egen evne til at hele sig selv og endda også være med til at forebygge skader ved hård træning. Det er her et unikt hertz signal der stimulerer blodets gennemstrømning i selv de allermindste kar i kroppen. Det er ingen gener eller smerte som følge af behandlingen og tager blot omkring 20 minutter. Det ses effektivt ved kroniske smerter eller ømheder i kroppen og giver dig et ekstra boost af energi til alle kroppens systemer.